Fritflyvning

 

Fritflyvning, en fantastisk sport

Fritflyvning, en fantastisk sport

 

En livsstil for papegøje og parroner.

 

Start langsomt

Du har måske lige fået din papegøje hjem. Der skal trænes, men hvordan. Måske har du en ide om du godt kunne tænke dig at papegøjen kom med dig, måske endda uden for. Men hvordan starter du træningen på den "rigtige" måde. Mange spørgsmål blander sig og hvordan kommer du videre.

 

Du skal tages hensyn til papegøjens art og alder. En ung papegøje vil være meget mere modtagelig for nye input, end en ældre papegøje. Al træning tager udgangspunkt i positiv motivation, som bygger på belønning i form af ros og /eller godbidder.

Slip sikkerheden

Du er nu nået til et punkt hvor du og din papegøje har trænet indkald, op og ned , samt lavet en masse sjove små øvelser. Du følger dit forhold til dig papegøje er tæt, et bånd som gør i forstår hinanden. Dog ikke uden udfordringer. Hvornår er det så du tager springet og bringer papegøjen ud i det fri. Et af de første par spørgsmål, som kommer på læberne er følgende:

 

1. Flyver den ikke væk ?

Jo, den kan flyve væk, men er meget sjælden det er tilfældet.

I de fleste tilfælde er de mere bange for at blive væk fra os,

end vi er at de bliver væk.

Jo bedre mere grundig træningen er/har været, jo mindre er

risikoen for den forsvinder ud i det blå.

 

2. Er det ikke farligt for papegøjen ?

Der er mange fare papegøjen står overfor, når den er i det fri. Der er

bl.a. rovfugle, hunde , katte og biler mm. Jo større papegøjen er, jo

mindre er risikoen for rovfugle og katte osv vil/kan skade din fugl.

Svarene vil være følgende: Ingen ting er 100 % sikkert. Det er dyr, endvidere byttedyr vi har. De vil agere ud fra det de har lært, og ydermere agere ud fra deres stærke instinkter.

 

Stol på din fugl

Usikkerheden og tvivlen du har, når du tager din papegøjen ud i det fri, kan og skal være der, specielt i starten. Du tænker sikkert : "Hvad er det nu papegøjen har gang i " og "åhh nej, den kommer ikke ned, når jeg kalder" .

 

Du skal tage højde for mange ting når du tager din papegøje ud. Ud over diverse farer der luer, er der også de situationer, hvor din papegøje vil være skræmt fra vid og sans, når de er ude i det fri. Tør den flyve ? Tør den lande ?. Hvad lander den på ? og hvordan kommer den videre. Endvidere tidspunktet på dagen og hvad nu hvis den skal overnatte ude. Hvis den nu har sat sig et sted, sidder og ser ud som om den ignorere dig, er det så

fordi den virkelig synes, det andet er mere interessant end dig, eller er det et stille råb om hjælp til at komme

ned til dig ?

 

Vi bliver nød til at stole på vores papegøjer. Vi skal udvise ro, tålmodig og bruge den tid det tager, at bringe vores papegøje sikkert igennem udfordringen.

Nyd synet

Når vi er nået så langt, så papegøjen føler sig sikker på omgivelserne, og vi føler os mere afslappet, når vi tager papegøjen ud, så er det nu vi skal nyde resultatet. Derved ikke sagt, at vi ikke behøver at øve mere.

Vi skal stadig træne og der er meget at øve endnu. Samværet med papegøjen er nu blevet til et aktivet samarbejde , et bånd der styrkes for hver dag og for hver øvelse der lykkes.

 

Der er stadig mange udfordringer i vente. Hvis vi bliver ved med at udfordre os selv og vores papegøje(r), jo større vil vores muligheder bliver. Kan vi forudse de kommende opgaver og være på forkant med udviklingen, undgår vi at opgaverne bliver problematiske.

Du kan finde informationer på papegøjeskolen, freeflightdenmark.com eller FB siden Free Flying Petbirds, som eventuel kan give dig ideer til et træningsforløb som kan bringe dig og din papegøje tættere på hinanden, samt få en masse fantastiske oplevelser sammen.

 

 

OneWeb 2012 © Copyright